English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Novi Sad

Škola društvenog aktivizma u Kutku

U okviru programa „Škola društvenog aktivizma“, Američki kutak Novi Sad i „Novi Lobi“ pokreću sedmi ciklus osnovne obuke za uključenje mladih u društveni aktivizam. Obuka će biti organizovana kroz seriju od deset radionica koje će voditi stručni tim sastavljen od društvenih aktivista, predstavnika medija, psihologa i sociologa koji imaju dugogodišnje iskustvo angažovanja u sektoru civilnog društva i akademskoj zajednici.

Vranje

Projekcija filma ''Terminal'' sa diskusijom

Pridružite nam se na projekciji filma ''Terminal'' (The Terminal) koja će biti praćena diskusijom na engleskom jeziku u sredu, 22. januara, u 17 h.

Niš

Saznaj i razaznaj- radionice medijeske pismenosti

Program „Saznaj i razaznaj” obučava građane modernim veštinama medijske i informacione pismenosti. Učestvovanjem u treningu stičete veštine potrebne za identifikovanje manipulacije, razlikovanje dezinformacija od činjenica i da na odgovoran način delite sadržaj. Moderator: Biljana Nikolić

Beograd

American Road Show / Black History Month

American Road Show, also known as "movie at 5", will show one American film each week and invite participants to a discussion on the topics presented in it. The discussion is in English and the program is open to all interested parties. Every Tuesday at 5 PM

Kragujevac

American Road Show

VREME ZA FILM u Američkom kutku American Road Show: Pozivamo sve zainteresovane na filmsku projekciju svakog utorka u 17.30 časova i diskusiju posle filma. Program vodi Branka Dečković.

Bujanovac

Subotica

Programs in November

Each program takes place weekly and always at the same time. TED Talks - Wednesdays at 4 PM American Road Show (movie+conversation)- Wednesdays at 5 PM Share America Conversation Club- Thursdays at 5 PM

Novi Pazar

Filmska projekcija: "Gran Torino"

Danira Rujević, MA, prikazaće film "Gran Torino" u utorak, 3. decembra sa početkom od 19:00h.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.