English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Kragujevac

Bell+ kurs engleskog

Za sve vas koji ste željno iščekivali ovaj program, evo prijave za BELL+ program besplatnog učenja engleskog jezika (za početnike). Popunite prijavu na sledećem linku: https://www.surveymonkey.com/r/BELLSPRING20 Prijava je otvorena do 5. marta. Srećno!

Subotica

Pisanje sadržaja kao zanimanje + Saveti za pisce sadržaja

Da li ste se ikada zapitali šta je to tačno pisanje sadržaja i kako ga razlikovati od kopirajtinga ili pisanja fikcije? Takođe, da li se ono može smatrati zasebnom profesijom, smeštenom negde između IT sektora i marketinga?

Bujanovac

Novi Sad

U potrazi za ocem i dedom rokenrola

Američki kutak Novi Sad vas poziva da nam se pridružite u četvrtak, 27. februara u 18:30 časova kako bismo i ove godine zajedno obeležili Black History Month! Ovoga puta će svi prisutni imati priliku da uz moderatora Vitomira Simurdića otkriju ko su otac i deda rokenrola.

Vranje

Projekcija filma ''Terminal'' sa diskusijom

Pridružite nam se na projekciji filma ''Terminal'' (The Terminal) koja će biti praćena diskusijom na engleskom jeziku u sredu, 22. januara, u 17 h.

Beograd

Self-Paced MOOCs

Niš

Saznaj i razaznaj- radionice medijeske pismenosti

Program „Saznaj i razaznaj” obučava građane modernim veštinama medijske i informacione pismenosti. Učestvovanjem u treningu stičete veštine potrebne za identifikovanje manipulacije, razlikovanje dezinformacija od činjenica i da na odgovoran način delite sadržaj. Moderator: Biljana Nikolić

Novi Pazar

American Road Show: "The Pursuit of Happyness".

Danira Rujević, MA, prikazaće film "The Pursuit of Happyness" u utorak, 11. februara sa početkom od 19:00h.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.