English

Dobrodošli na novi AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Kragujevac

Kompjuterski kurs za početnike

Naučite kako da koristite miša, da sastavite, pošaljete i odgovorite na mail, kao i da koristite Windows Office, Internet Basics, Email i socijalne medije. Prijavite se putem maila kragujevac@americancorners.rs ili na telefon 034 208 887 Kurs počinje 17. februara 2017.

Niš

Prezentacija povodom meseca afroameričke kulture

Dođite na predavanje o afroameričkoj istoriji u Americi, pričaćemo o ropstvu, zakonima Džima Kroua, o značaju Pokreta za građanska prava i pokretu 'Crni životi vrede'. PONEDELJAK, 20. FEBRUAR 2017. od 17-18.30h Predavač: JASMINE PASSA, Fulbrajt student, Departman za anglistiku. Filozofski fakultet Niš. Predavanje je na engleskom jeziku.

Bujanovac

Beograd

Vreme je za priču!

Priče o životinjama za decu uzrasta od 3 do 5 godina. Mališani, pridružite nam se!

Vranje

Radionice digitalne umetnosti

Bez obzira da li ste dizajner ili početnik, crtanje i slikanje na digitalnoj tabli može da Vas pripremi za brojna zanimanja (dizajn, veb-dizajn, umetnost itd.)

Subotica

ПРОНАЂИ СВОГ ТРАМПА!

Изложба ће бити отворена од 22. до 28. фебруара 2017. године у просторијама Америчког кутка Суботица.

Novi Sad

Work and Travel Caffe III

Pozivamo vas na treće druženje, ujedno i poslednje u nizu u okviru Work&Travel Cafe-a koje će se održati 21.02.2017. u prostorijama Američkog Kutka sa početkom u 18:30h.

Novi Pazar

Poseta Dženifer Stojanovich iz ambasade SAD u Beogradu Američkom Kutku Novi Pazar

Jennifer Stojanovich, ambasada SAD u Beogradu, posetila je Američki Kutak Novi Pazar u ponedeljak, 30. januara. Ona je prisustvovala predavanju iz Poslovnog engleskog. Aktivno je učestvovala, postavila je nekoliko pitanja i dala je korisne sugestije. Ovo je bila dobra i korisna poseta predstavnice iz ambasade SAD.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.