Pre-departure orientation 2017

English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Novi Sad

Promocija knjige ''Pegi Gugenhajm: sablazan savremene umetnosti''

Američki kutak Novi Sad i izdavačka kuća Clio pozivaju vas na promociju knjige Fransin Proz, ''Pegi Gugenhajm: sablazan savremene umetnosti'', koja će se održati u četvrtak, 22. juna u 18.30h u prostorijama Američkog kutka Novi Sad.

Kragujevac

Gaming vs. Gamification

Presenter: Mary Snyder Broussard Date: June 9, 2017 Time: 11:00 a.m. Venue: American Corner, Dr Zorana Đinđića 10/III, Kragujevac Presentation Games’ role in American culture has come to extend well beyond children’s entertainment. This interactive session will explore how games are being used in various sectors from reward programs companies offer customers, to digital badges.

Bujanovac

Vreme za igranje svaki dan u AC Bujanovac

American corner is starting to organize game time everyday , so you all are welcomed here to join us from 13-14 pm and whats the mos important thing "Your age doesn't matter" we have space for all of you ,it will be fun you already know that .

Subotica

OBAVEŠTENJE

U periodu od 15. juna do 1. jula Američki kutak Subotica neće raditi sa korisnicima izuzev zatvorenih grupa i časova konverzacije koji će se odvijati u svojim redovnim terminima.

Vranje

SAD i OEBS

U utorak, 9. maja, sa početkom u 17:30 Majkl Ujehara će održati predavanje ''SAD i OEBS''. Gospodin Ujehara je zamenik Šefa Misije OEBS-a u Srbiji.

Niš

Priprema za polaganje TOEFL ispita

U ponedeljak 26.juna kreće pripremna nastava za polaganje TOEFL ispita. Ovo je tehnička priprema i neophodno je odlično poznavanje engleskog jezika. Biće ukupno pet časova i održavaće se ponedeljkom i petkom od 17-18.30h. Broj mesta je ograničen, prijavite se što pre putem mejla na nis@americancorners.rs ili na telefon 018/524-583..

Novi Pazar

Program "Upoznajte ambasadu"

Četrnaest redovnih članova i osoblje Američkog Kutka Novi Pazar učestvovali su u programu "Upoznajte ambasadu" tokom 16. i 17. maja. Oni su posetili Narodnu biblioteku Srbije, Dom omladine, Američki Kutak Beograd i druge kulturne institucije u Beogradu. Gosti iz Novog Pazara posetili su ambasadu SAD 17. maja, dočekao ih je ambasador Kajl Skat i njegovi savetnici koji su zatim održali prijatan razgovor tokom 45. minuta.

Beograd

Džon Kenedi: uspostavljanje sećanja

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo predavanje prof. dr Simone Čupić „Džon Kenedi: uspostavljanje sećanja” koje će se održati u Američkom kutku Beograd u ponedeljak, 26. juna, sa početkom u 17 časova. Dobrodošli!

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.