English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Subotica

OBAVEŠTENJE

Radno vreme Američkog kutka Subotica tokom jula i avgusta: ponedeljak, sreda i petak 07:30-15:00 utorak i četvrtak 12:00-19:30 subota i nedelja ZATVORENO

Beograd

The Sounds of Simon & Garfunkel

Dođite na druženje sa Vladom i Bajkom koji će vam rečima i pesmom približiti muziku američkog kantautorskog dua Simon & Garfunkel

Vranje

Predavanje o vojnoj saradnji Srbije i SAD

U utorak, 11. jula u 17 h, vojni ataše major Met Mekrej će održati predavanje o vojnoj saradnji Srbije i SAD. Pozivamo sve zainteresovane da dođu na ovo predavanje.

Niš

TED Talks u julu

Radionice konverzacije Ted Talks u julu će se održavati ponedeljkom od 12 do 13h u Američkom kutku Niš. Svi su dobrodošli na ove radionice i prethodno prijavljivanje nije potrebno. Vidimo se u ponedeljak!

Bujanovac

Vreme za igranje svaki dan u AC Bujanovac

American corner is starting to organize game time everyday , so you all are welcomed here to join us from 13-14 pm and whats the mos important thing "Your age doesn't matter" we have space for all of you ,it will be fun you already know that .

Novi Sad

Kreativna biblioteka na Štrandu

Američki kutak u Novom Sadu i ove godine svoje programe realizovaće na novosadskoj plaži Štrand kroz koncept kreativne biblioteke i to u periodu od 3. do 31. avgusta, svakog radnog dana u terminu od 16h do 20h, a vikendom od 10h do 20h. Raspisujemo konkurs za sve koji bi želeli da postanu deo volonterskog tima, a prijave su otvorene do 28. jula.

Novi Pazar

Čas konverzacije o Danu nezavisnosti u SAD

Dan nezavisnosti SAD proslavljen je na času konverzacije koji je održan četvrtog jula. Omer Slezović, stažista, razgovarao je sa studentima o ovom prazniku.

Kragujevac

Letnje radionice

Tokom leta, svakog četvrtka u 10 časova u Američkom kutku u Kragujevcu održavaće se letnje radionice koje se organizuju u saradnji sa Kancelarijom za mlade.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.