English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Novi Pazar

Panel diskusija: Sprečavanje nasilja u porodici

Kancelarija za odnose sa javnošću i Međunarodni program za pružanje obuka i pomoći pri kriminalističkim istragama (ICITAP) ambasade SAD, u saradnji sa Američkim Kutkom Novi Pazar organizuju panel diskusiju na temu “Sprečavanje nasilja u porodici”, 21. februara 2018. godine, u prostorijama Američkog Kutka sa početkom u 18:30 časova.

Niš

Prezentacija povodom meseca afroameričke kulture

Predavač: Danbi Lee Sreda, 14. februar 18h Povodom februara meseca afroameričke kulture, Američki kutak vas poziva da nam se pridružite na prezentaciji o Martinu Luteru Kingu i Malkolm X i saznajte više o životu i zaveštanju ove dve afroameričke ikone. Ulaz je slobodan!

Beograd

Predstavljanje konkursa za mlade povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

Pridružite nam se na predstavljanju regionalnog takmičenjenja namenjenog učenicima osnovnih i srednjih škola, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Četvrtak, 22. mart u 17.00 časova

Bujanovac

Beginner English courses for adults at the AC Bujanovac

If the knowledge of English would improve your chances to find a suitable job, join BELL +, a free-of-charge beginner English courses for adults at the American Corner in your town!

Subotica

NLP radionice

Radionice će se održavati jednom nedeljno, ponedeljkom od 18:00h u okviru Americkog kutka u Subotici. Prva radionica je zakazana za 12.03.2018.

Vranje

BELL+ novi ciklus

U toku su prijave za novi BELL + program za učenje engleskog jezika. Svi zainteresovani mogu se prijaviti ispunjavanjem upitnika do 09.02.2018. preko linka: https://www.surveymonkey.com/r/BELL_plus_application_spring2018 Naknadne prijave nisu moguće. Časovi će se održavati dva puta nedeljno. Predviđen datum za početak kursa je 19.02.2018. za jednu grupu, a za drugu 20. februar.

Kragujevac

Preduzetništvo žena

Diskusija o primerima dobre prakse u pokretanju ženskog biznisa, održaće se 7. marta u 14 časova u prostorijama Američkog kutka u Kragujevcu, program će voditi Svetlana Perišić predstavnica Udruženja Jeleče.

Novi Sad

Novo izdanje kluba "PolitikUS Plus"

Američki kutak Novi Sad poziva vas na novo izdanje interaktivnog predavanja "PolitikUS Plus" koje će se održati u utorak, 20. marta u 18h. Tema ovog predavanja biće zaboravljeni heroj Srbije dr Edvard Rajan, koji je kao i mnogi drugi američki lekari, učestvovao u pružanju pomoći srpskom stanovništvu tokom Prvog svetskog rata.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.