English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Vranje

Pozivamo vas na predavanje/radionicu poznatog američkog pantomimičara Bila Bauersa ''Pantomimičar na putu: Putovanje sa Bilom Bauersom'' koje će biti održano u petak, 22. septembra u 13 h. Vidimo se!

Kragujevac

Prijava za početni kurs poslovnog engleskog jezika

Iskoristite priliku da efektivno i efikasno poboljšate svoje poslovne i društvene veštine engleskog jezika, sa fokusom na razvoju profesionalnog i ispravnog korišćenja poslovnog engleskog jezika. Prijava za prvi kurs je otvorena do 25. septembra 2017. godine. https://goo.gl/forms/RAws2t3E9k2nG6tF2 Na kursu mogu učestvovati samo članovi Americkog Kutka (članstvo i kurs su besplatni). Ulazni test će se održati u ponedeljak, 26. septembra u 16.30 časova u prostorijama Američkog Kutka (Dr. Zorana Đinđića 10/III).

Subotica

Niš

KREATIVNO PISANJE

Ako želite da usavršite veštinu pisanja, a imate više od 16 godina, ovo je prava radionica za vas. Radionice kreativnog pisanja vodi Ivan Stamenković, dr fil. nauka, profesor, pisac, "stand-up" komičar i veoma zanimljiva ličnost. Radionice će ići dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 18-19.30h, od 19. septembra.

Beograd

BEO: The English Olympics

Presentation of the English Olympics - creative and incredibly exciting competition for young learners, teens and high school students. All English language teachers in Serbia are welcome!

Bujanovac

Kurs engleskog jezika 2017/18

Američki kutak Bujanovac će i ove godine nastaviti kurseve engleskog jezika, jer veliki broj učenika pokazuje interesovanje za ovaj program. Kurs će početi 19. septembra 2017. godine i trajaće do juna 2018. godine. Ovaj kurs će pokriti sve nivoe, uključujuči i početni, a otvoren je za učesnike svih nacionalnosti.

Novi Pazar

Dokumentarni film: "Tri vere, jedan Bog".

Ovaj dokumentarni film detaljno objašnjava o tri vere koje danas postoje u svetu, o njihovim razlikama i sličnostima. Projekcija je zakazana za petak, 1. septembar od 18:00h.

Novi Sad

Istraživačka radionica: ,,Mladi i multikulturalnost u Vojvodini"

Ukoliko ste zainteresovani da doprinesete istraživanju o multikulturalnosti u Vojvodini, prijavite se za radionicu koja će se održati u sredu, 27. septembra u 18h, a koju će sprovesti Sara Žarković, studentkinja Wagningen univerziteta u Holandiji i članica UNICEF studentskog tima u Hagu!

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.