English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Kragujevac

American Road Show

VREME ZA FILM u Američkom kutku American Road Show: Pozivamo sve zainteresovane na filmsku projekciju svakog utorka u 17.30 časova i diskusiju posle filma. Program vodi Branka Dečković.

Bujanovac

Beograd

Amazing America

Program Amazing America zamišljen je tako da bolje upozna publiku sa istorijom i geografijom Sjedinjenih Američkih Država. Pridružite nam se u ponedeljak, 9. i 23. decembra u 17.30 časova. Moderator je dr Rastislav Stojsavljević, doktor geonauka i master istoričar, dok će Dušan Radonjić biti gost predavač.

Vranje

Programi Američkog kutka u novembru

Konverzacijski programi u Američkom kutku četiri dana u nedelji. Više informacija klikom na vest. Vidimo se! Svi programi su besplatni.

Subotica

Programs in November

Each program takes place weekly and always at the same time. TED Talks - Wednesdays at 4 PM American Road Show (movie+conversation)- Wednesdays at 5 PM Share America Conversation Club- Thursdays at 5 PM

Niš

Saznaj i razaznaj- radionice medijeske pismenosti

Program „Saznaj i razaznaj” obučava građane modernim veštinama medijske i informacione pismenosti. Učestvovanjem u treningu stičete veštine potrebne za identifikovanje manipulacije, razlikovanje dezinformacija od činjenica i da na odgovoran način delite sadržaj. Moderator: Biljana Nikolić

Novi Pazar

Filmska projekcija: "Gran Torino"

Danira Rujević, MA, prikazaće film "Gran Torino" u utorak, 3. decembra sa početkom od 19:00h.

Novi Sad

Prezentacija Global UGRAD programa razmene

U utorak, 10. decembra u 16 časova Američki kutak Novi Sad poziva sve zainteresovane studente na prezentaciju programa razmene Global UGRAD​ koju će održati Dragana Obradović​ iz Ambasade SAD u Beogradu i bivši stipendisti programa​.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.