English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Bujanovac

Vreme za igranje svaki dan u AC Bujanovac

American corner is starting to organize game time everyday , so you all are wellcomed here to join us from 13-14 pm and whats the mos important thing "Your age doesnt matter" we have space for all of you ,it will be fun you alredy know that .

Vranje

SAD i OEBS

U utorak, 9. maja, sa početkom u 17:30 Majkl Ujehara će održati predavanje ''SAD i OEBS''. Gospodin Ujehara je zamenik Šefa Misije OEBS-a u Srbiji.

Kragujevac

Proslava Svetskog dana Roma

Proslava povodom Svetskog dana Roma održaće se 7. aprila u 12 časovama u Američkom kutku u Kragujevcu. Obeležavanje ovog dana predstavlja mogućnost da se pokažu ostvareni rezulati u integraciji Roma, ali i očuvanje romske kulture i tradicije.

Beograd

La Leće Liga radionice

Američki kutak će u utorak, 23. maja u 18 časova biti domaćin svim mladim mamama i trudnicama koje žele da nauče nešto novo o uvođenju čvrste hrane.

Novi Sad

Poslednji TOEFL kurs u ovoj sezoni

Poslednji kurs pripremne nastave za polaganje TOEFL testa u ovoj sezoni će početi 26. maja​ i održavaće se svakog petka​ od 17.30​h do 18.00h. Kurs će voditi profesorka engleskog jezika Sofija Simić.

Novi Pazar

Program

Tokom 16. i 17. maja, osoblje Američkog Kutka Novi Pazar i jedanaest korisnika učestvovali su u programu "Upoznajte Ambasadu". Oni su posetili Narodnu biblioteku Srbije, Dom Omladine i druge kulturne institucije u Beogradu. Kyle Scott, ambasador SAD u Srbiji, primio je goste iz Američkog Kutka Novi Pazar u sredu, Maj 17. On je imao kratak i prijatan razgovor sa posetiocima iz Novog Pazara.

Subotica

PRIDRUŽITE SE NAŠEM KNJIŽEVNOM KLUBU!

Književni klub Američkog kutka Subotica će se održavati svakog četvrtka sa početkom u 18 časova.

Niš

Sleng u Americi

Ovog ponedeljka. 22.maja Jasmin Pasa, Fulbrajtov stipendista u Nišu održaće radionicu za srednjoškolce posvećenu slengu u Americi. Ukoliko si srednjoškolac i ukoliko voliš sleng, onda je ovo prava radionica za tebe!

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.