English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Niš

Projekcija filma i diskusija

Izgubljeni u prevodu je film koji je napisala i režirala Sofia Coppola (The Virgin Suicides,The Bling Ring), ćerka poznatog režisera. U pitanju je ostvarenje, koje pored drame, poseduje i obrise romantike, kao i suptilne komedije. Radnja filma prati dvoje likova, koji se nalaze u drugačijim životnim dobima, ali se prepoznaju u istovetnoj usamljenosti. Kako bi se dodatno pojačao osećaj “izgubljenosti“, film je smešten u Tokijo, gde se na svakom koraku oseća nepripadnost glavnih likova. U pitanju je vrlo duboko i lično ostvarenje, čiji glavni fokus nije na radnji, već na veoma dubokom osećaju – koji je oslikan maestralno. Sa tim u vezi, ovo ostvarenje se mora posmatrati sa određenog apsekta, kako bi se doživelo na pravi način.

Bujanovac

Beograd

Uloga političkih partija SAD

Predavanje analizira ulogu političkih partija Sjedinjenih Američkih Država. Četvrtak, 23. maj u 17č

Subotica

Radionica "Žene u sportu"

Radionica "Žene u sportu" će se održati u petak 05.04.2019. sa početkom u 17h. Radionica je na srpskom jeziku i ulaz je slobodan.

Novi Pazar

Radno vreme

Američki Kutak Novi Pazar radiće od 14:00h-19:00h u periodu od 13. do 22. maja.

Kragujevac

Taktičko slušanje

Pozivamo vas da nam se pridružite na neformalnoj radionici koju će voditi Teodor Tajhmen, kompozitor / interdisciplinarni umetnik, koja će usavršiti vaše veštine kreativnog slušanja i improvizacije, izgradnjom sopstvenih hibridnih instrumenata. Četvrtak, 16. maj u 17 časova, American Corner Kragujevac

Vranje

Share America konverzacijski klub

Pridružite nam se u ponedeljak, 20. maja, u 17 h na programu Share America Conversation Club. Tema će biti "Reporters Without Borders: How Press Freedom Becomes a Number". Program vodi Marija Veljković, profesor engleskog jezika. Vidimo se!

Novi Sad

Otvorena radionica tambure

U četvrtak, 23. maja u 18h pozivamo vas na besplatni koncert i radionicu tambure koju organizujemo u saradnji sa Novosadskim tamburaškim kvartetom, školom tambure „Sava Vukosavljev” centra tamburaške kulture Novog Sada i Novosadskog kulturnog automata.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.