English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Beograd

Želite da saznate više o studiranju u Americi?

Želiš da saznaš više o studiranju u Americi? 22. septembra kreće besplatni online savetodavni kurs za srednjoškolce koji te uvodi u pretragu, pronalaženje finansiranja i kompletiranje prijave za koledže i univerzitete. Prijavi se!

Kragujevac

Vranje

Onlajn programi Američkog kutka

Dragi članovi i svi zainteresovani, pripremili smo za vas onlajn programe koje možete pratiti iz sigurnosti vašeg doma. Molimo vas da se prijavite za program koji želite da pratite, tako što ćete nam poslati imejl na vranje@americancorners.rs, a mi ćemo vam na tu imejl adresu poslati link za odgovarajući program. Lista programa je u nastavku (pogledati sliku). Vidimo se!

Novi Pazar

Razmišljajte o osobama sa invaliditetom

U čast 30. godišnjici od donošenja Americans with Disabilities Act ili ADA, zakona o građanskim pravima koji zabranjuje diskriminaciju na osnovu invaliditeta, virtuelno ćemo ugostiti dva izvanredna moderatora - USG alumniste i specijalnu gošću: Dragana Rodić, Marija Milovanović i Marko Ristić.

Niš

Američki univerziteti pomažu stranim studentima u toku 2020

Kako američki univerziteti planiraju novu školsku godinu, oni ujedno i planiraju kako da zaštite međunarodne studente, uprkos pandemiji korona virusa.

Subotica

Novi Sad

SAT - onlajn prezentacija

SAT Club poziva sve zainteresovane srednjoškolce (od 1. do 4. razreda) kao i studente da se pridruže. U utorak, 22.9.2020. u 18.00 moći ćete da saznate odgovore na sledeća pitanja:

Bujanovac

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.