English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Bujanovac

Beograd

Promocija knjige White City Wordsmiths – Volume IV

U petak, 13. jula sa početkom u 18.30 časova Balkan Writers Project organizuje javno čitanje radova nastalih u okviru radionice kreativnog pisanja na engleskom jeziku, White City Wordsmiths, u čast objavljivanja njihove četvrte antologije.

Novi Pazar

Predsrednji engleski u Američkom Kutku Novi Pazar

Novi ciklus Predsrednjeg engleskog programa počinje u Američkom Kutku Novi Pazar u juli. Amina Šemsović, MA, vodiće ovaj program.

Novi Sad

Konkurs za vođenje programa u Kutku

Kutak se seli u novi prostor i planiramo novi koncept programa koji su interesantni i fokusiraju se na učenje o SAD. Želeli bismo da uključimo inspirativne i vešte profesionalce koji su motivisani da podele svoje znanje u raznim oblastima.

Niš

"Comforting in the Cold War: US Airlines, JAT, and their Stewardesses."

Pridružite nam se na zanimljivom predavanju istoričara Filipa Tajmajera.

Kragujevac

Ako želite da saznate kako je Detroit sličan Beogradu i drugim industrijalizovanim gradovima Srbije, kao što je Kragujevac pridružite nam se na ovoj zanimljivoj prezentaciji i diskusiji sa Michael Jacobsom, Fulbright saradnikom u četvrtak, 12. jula u 18 sati.

Vranje

Predavanje Majkla Džejkobsa o arhitekturi

Pozivamo vas na predavanje Majkla Džejkobsa, Fulbrajtovog stipendiste, na temu Urbane reciklaže od Detroita do Srbije. Predavanje će biti održano u četvrtak, 19. jula u 17:30 h. Dobro došli!

Subotica

Conversation Hour: The history of US activity in the Western Balkans”

Tema za Čas konverzacije u četvrtak 12.07.2018. je “The history of US activity in the Western Balkans”. Interaktivnu diskusiju će voditi gospodin Ethan Freiermuth sa Ninom Ćujić.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.