English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Subotica

Climb to the TOP

On Saturday, May 19th, from 5 PM to 1 AM join us at the American Corner Subotica and CLIMB TO THE TOP (for real)...

Novi Pazar

STEM kurs

Američki Kutak Novi Pazar organizuje STEM kurs. Učesnici će imati prilike da slušaju predavanja iz Nauke, Tehnologije, Inžinjerstva i Matematike. Osim toga, održavaće se i radionice čiji je cilj izrada suvenira o Novom Pazaru. Polaznici kursa radiće i na 3D štampaču. Munir Poturak, Master inž. arhitekture, MArch, vodiće kurs.

Bujanovac

Novi Sad

Interaktivno predavanje "PolitikUS"

Američki kutak Novi Sad poziva vas na još jedno interaktivno predavanje "PolitikUS" koje će se održati u utorak, 29. maja u 18h u Američkom kutku Novi Sad.

Niš

AFK sa Danbi Lee: Doručak kod Tifanija

Pridružite nam se sledećeg četvrtka, 31.5. u 17.30 na još jednom film klubu gde ćemo gledati i diskutovati o filmu "Doručak kod Tifanija" iz 1961,modernom klasiku, rađenom po romanu Trumana Kapotea, u glavnoj ulozi Odri i verovatno najpoznatija "mala,crna haljina"

Kragujevac

Radno vreme tokom juna

Radno vreme Američkog kutka, u periodu od 17. maja do 1. jula biće od 12 do 19 časova. Hvala na razumevanja.

Beograd

Izmene radnog vremena

Vranje

Radionica za decu

U petak, 25. maja u 15:30, nastavnica engleskog Marija Veljković će u Američkom kutku održati radionicu za decu na kojoj će učesnici naučiti kako da izraze svoja osećanja na engleskom. Radionica je besplatna, kao i svi ostali programi Američkog kutka, i otvorena je za sve zainteresovane.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.