English

Dobrodošli na AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Kragujevac

75. godišnjica stradanja Roma u Aušvicu

Romska zajednica Kragujevca i LAG u okviru ROMACTED Programa, u petak 2. avgusta od 12 do 14 časova. obeležava 75. godišnjicu od stradanja Roma u Aušvicu.

Novi Pazar

Filmska projekcija:

Danira Rujević, MA, prikazaće film "Razbijeno staklo" u utorak, 28.5. sa početkom od 16:30h.

Novi Sad

Koliko znate o Sjedinjenim američkim državama?

Subotica

Programs in June

Each program takes place weekly and always at the same time. Share America Conversation Club- Thursdays at 5 PM Book Club- Thursdays at 6 PM TED Talks - Fridays at 4 PM American Road Show (movie+conversation)- Fridays at 5 PM

Vranje

American Road Show: posebno izdanje

Ove nedelje obeležavamo pedeset godina od sletanja Apola 11 na mesec posebnim serijalom našeg programa American Road Show - od ponedeljka do petka ćete svakog dana imati priliku da pogledate po jedan film inspirisan ovom tematikom, sa početkom u 17 h. U ponedeljak, 1. jula, gledamo igrani film Hidden Figures. Welcome!

Niš

SHARE AMERICA-konverzacijski klub

SHARE AMERIKA, časovi konverzacije, će vam pomoći da unapredite konverzaciju na engleskom jeziku i proširite Vaše znanje vezano za najrazličitije teme. Studenti su dobrodošli da aktivno učestvuju u razgovoru na različite teme. Moderator radionice je Danka Stanković Petković Vidimo se svakog četvrtka od 17-18.30h

Bujanovac

Beograd

Izmena radnog vremena

Američki kutak neće raditi u četvrtak, petak i subotu, 22-24. avgusta zbog učešća na godišnjoj konferenciji. Hvala na razumevanju.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.