English

Dobrodošli na novi AC Srbija websajt

Na ovim stranicama možete saznati sve o Američkim kucima u Srbiji. Možete se upoznati sa našim aktivnostima, posetiti nas i postati član ili volonter, pogledati naše mesečne programe i učestvovati u našim tribinama, predavanjima, itd. Hvala što ste posetili naš sajt, nadamo se da ćete naći sve informacije koje su vam potrebne.

Niš

Festival nauke

Vreme je za nauku! 31. marta i 1. aprila potražite nas na Festivalu nauke "Nauk nije bauk 9" na Elektronskom fakultetu. Pridružite nam se! Dođite da odigramo OSMO ili prelistajte naše Kindlove. Vidimo se na festivalu!

Bujanovac

Kragujevac

Eltina radionica Očigledno vama, neverovatno drugima

Trener: Branka Dečković Ciljna grupa: nastavnici engleskog jezika, predmetni nastavnici (sa znanjem engleskog jezika na nivou B1), nastavnici koji su već uključeni ili se pripremaju da se uključe u proces bilingvalne nastave u školama Datum: 22. mart 2017. godine Vreme: 17h – 19h Mesto: Američki kutak, Dr Zorana Đinđića 10 / III, Kragujevac

Vranje

Radionice digitalne umetnosti

Bez obzira da li ste dizajner ili početnik, crtanje i slikanje na digitalnoj tabli može da Vas pripremi za brojna zanimanja (dizajn, veb-dizajn, umetnost itd.)

Beograd

Tribina "Pokreni i ti!"

"Pokreni i ti!" je tribina koja ima za cilj da obrazuje studente o društvenom preduzetništvu, projektima i sličnim stvarima. Ukoliko imate ideje, želite da osnujete nešto ili ste prosto radoznali ova tribina je prava stvar za vas!

Novi Sad

Radionica: Grad protiv buke, a u službi remiksa

Američki kutak Novi Sad poziva sve ljubitelje engleskog jezika da nam se pridruže na radionici "Grad protiv buke u službi remiksa" koja če se održati 30. marta u 18h. Radionicu će voditi dr Nikolina Nedeljkov koja je poslednjih 10 godina radila na gradskom univerzitetu u Njujorku.

Subotica

PRIDRUŽITE SE NAŠEM KNJIŽEVNOM KLUBU!

Književni klub Američkog kutka Subotica će se održavati svakog četvrtka sa početkom u 18 časova.

Novi Pazar

Erika Kuen, ataše za kulturu ambasade SAD u Beogradu, posetila je Američki Kutak Novi Pazar 8. marta

Erika Kuen, ataše za kulturu i Tijana Hrkalović iz ambasade SAD u Beogradu posetile su Američki Kutak Novi Pazar u sredu, 8. marta. One su prisustvovale času kreativnog pisanja koji vodi Džekelin Ris-Mikula sa Internacionalnog univerziteta.

Svi Kuci u Srbiji funkcionišu kroz partnersku saradnju Ambasade SAD i lokalne institucije, odnosno, lokalne javne biblioteke ili kulturnog centra. Suština Američkih kutaka je da promovišu međusobno razumevanje između Srbije i SAD i da podstiču interkulturnu razmenu i prijateljstvo između dva naroda.